fbpx
Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd

“MEDITATIONS” adempauze voor de ziel

22 oktober 2022 | 20:30 - 21:30

va. €10

“Meditations” neemt je mee op een innerlijke reis, die je de ruimte biedt te reflecteren op jezelf en op anderen, op verleden en toekomst, op de nabije omgeving en de situatie in de wereld. Een uitnodiging voor een avontuur dat nu eens aanzet tot overpeinzen, en zich dan ineens troostrijk aanbiedt. Vanuit de verstilling hervindt de luisteraar zichzelf en ontstaat er telkens nieuwe inspiratie.

De ervaring van stilte biedt niet alleen een aangenaam of zelfs euforisch gevoel, het heeft ook iets praktisch, het zet aan tot actie. Stilte stelt je in de gelegenheid om in te checken bij jezelf en te voelen, hoe het eigenlijk echt met je gaat en wat je geest allemaal bezighoudt. Zulke onthullende ervaringen kun je ook meemaken bij het beluisteren van muziek. In muziek speelt stilte een belangrijke rol. Tussen de klanken door creëeren stiltes de perfecte omgeving om het moment – het nu – in te gaan. Of in het huidige tijdperk: lockdowns die leiden tot meditations. Pauzes in
muziek ontstaan vanzelf bij elke ademhaling van een zanger of blazer. Een kleine opening in de tijd waardoor nieuwe ideeën naar binnen kunnen stromen. Ideeën die aanzetten tot nieuwe actie’s. Een kleine opening die je verbindt met een bron van inspiratie, zodra je op de ervaring van het “nu” concentreert. De muziek van Meditations helpt je op weg, en neemt je mee in een muzikale ervaring die gelegenheid biedt tot ontspanning, reflectie en hervinding.

Michael Simon en Maarten Meddens zijn bevlogen muzikanten met vele jaren ervaring. In hun muzikale leven kwam er een moment waarop zij allebei behoefte hadden aan een nieuwe uitdaging. Ze zochten een duurzame samenwerking waarin hun artistieke en muzikale vaardigheden volstrekt benut konden worden. Gedeelde interesses en muzikale smaak bracht ze op één zelfde pad, en zo ontstond Meditations.

Zelden was het zo stil in de stad. Twee musici zochten elkaar op om samen te spelen, en lieten zich inspireren door de bijzondere situatie. Of eigenlijk, door de vele kwaliteiten van stilte. Ze noemden hun sessie’s “meditations”. Stilte komt in vele gedaanten. Voor wie vooral drukte kent betekent stilte euforie of juist iets waar je zoveel mogelijk uit de buurt blijft. Het kan zich aandienen als een welcome rustplaats of als voorbode van gevaar. Leegte kan uitnodigen tot lethargie of een gevoel van eenzaamheid, tegelijkertijd geeft stilte vaak een boost aan je concentratie en kan er zich onder die omstandigheid juist van alles ontplooien. “Meditations” biedt een reeks muzikale antwoorden op al deze emotie’s, die zich in 2020 zo plotseling en zo wereldwijd verspreiden

 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2022
Tijd:
20:30 - 21:30
Kosten:
va. €10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Waalse Kerk

Locatie

Waalse Kerk Den Haag
Noordeinde 25
Den Haag, Nederland
+ Google Maps