Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

THGS presenteert Gaêlle Solal

5 maart @ 16:00 - 18:00

€24,80

Het tweede concert van de Haagse gitaar serie “Ode aan de vrouw” vindt plaats op 5 maart met geweldige gitarist Gaëlle Solal uit Frankrijk.

De Franse topgitarist Gaëlle Solal is een rasartiest. Als klein meisje wilde ze danseres en muzikant worden… Die droom kwam uit! Ze is professional, kamermusicus, prijswinnaar en solist. Ze heeft passie en liefde voor muziek en ze houdt van de vrijheid die ze daar bij voelt. Zodoende kan Gaëlle naadloos overgaan van serieuze, formele solo-optredens naar komische duetten, van Bach tot The Beatles, van hedendaagse muziek tot barok. De concerten, die ze steevast geeft met een glimlach, zijn kleurrijk, virtuoos, bezield en vol hartstocht. Haar toewijding aan uitvoeren en haar liefde voor het podium is gigantisch. Zo gaf ze haar baan aan de prominente conservatoria van Córdoba en Sevilla op om zich fulltime te wijden aan haar grenzeloze liefde voor het concertpodium. Ze is een toonaangevende speler die onder meer als eerste vrouwelijke gitarist het prestigieuze ‘city of Alessandria’ concours won. Gaëlle maakt zich sterk voor de zichtbaarheid van vrouwen in de gitaarwereld via haar eigen stichting. Momenteel heeft ze zich gevestigd in België en geeft ze les aan het koninklijk conservatorium van Ghent.

Tijdens het concert op 5 maart in de Haagse Gitaarserie ligt de focus op één van de grootste gitaarlanden ter wereld: Brazilië. Muziek van E. Nazareth, A.C. Jobim, H. Villa Lobos en natuurlijk Braziliaans geïnspireerde muziek van Roland Dyens en eigen bewerkingen van Gaëlle Solal van E. Gismonti en Garoto.

 

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€24,80
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/gaellesolal

Locatie

Organisator