Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditations: jazz

24 maart @ 20:00 - 21:00

Adempauze voor de ziel

“Meditations” neemt je mee op een innerlijke reis, die je de ruimte biedt te reflecteren op jezelf en op anderen, op verleden en toekomst, op de nabije omgeving en de situatie in de wereld. Een uitnodiging voor een avontuur dat nu eens aanzet tot overpeinzen, en zich dan ineens troostrijk aanbiedt. Vanuit de verstilling hervindt de luisteraar zichzelf en ontstaat er telkens nieuwe inspiratie.

Klik hier om een voorproefje te krijgen van de muziek.

De ervaring van stilte biedt niet alleen een aangenaam of zelfs euforisch gevoel, het heeft ook iets praktisch, het zet aan tot actie. Stilte stelt je in de gelegenheid om in te checken bij jezelf en te voelen, hoe het eigenlijk echt met je gaat en wat je geest allemaal bezighoudt.

Zulke onthullende ervaringen kun je ook meemaken bij het beluisteren van muziek. In muziek speelt stilte een belangrijke rol. Tussen de klanken door creëeren stiltes de perfecte omgeving om het moment – het nu – in te gaan. Of in het huidige tijdperk: lockdowns die leiden tot meditations.

Pauzes in muziek ontstaan vanzelf bij elke ademhaling van een zanger of blazer. Een kleine opening in de tijd waardoor nieuwe ideeën naar binnen kunnen stromen. Ideeën die aanzetten tot nieuwe actie’s. Een kleine opening die je verbindt met een bron van inspiratie, zodra je op de ervaring van het “nu” concentreert. De muziek van Meditations helpt je op weg, en neemt je mee in een muzikale ervaring die gelegenheid biedt tot ontspanning, reflectie en hervinding.

Muzikanten

Michael Simon en Maarten Meddens zijn bevlogen muzikanten met vele jaren ervaring. In hun muzikale leven kwam er een moment waarop zij allebei behoefte hadden aan een nieuwe uitdaging. Ze zochten een duurzame samenwerking waarin hun artistieke en muzikale vaardigheden volstrekt benut konden worden. Gedeelde interesses en muzikale smaak bracht ze op één zelfde pad, en zo ontstond Meditations.

Datum

Vrijdag 24 maart 2023
20.00 tot 21.00

Kaarten

Standaard ticket: 15 euro

Organisator

Waalse Kerk Den Haag

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,