Skip links

Ontdek

Waalse Kerk Den Haag

een plaats voor ontmoeting en inspiratie

DE WITT OF ORANJE?

Herdenkingsdag

Rond het statige standbeeld van Johan de Witt herdenkt Den Haag dat exact 350 jaar geleden precies op deze plek raadpensionaris Johan en zijn broer Cornelis gedood en gelyncht werden door een moordlustige meute.

Tijdens het openingsevenement, dat start om 12.00 op De Plaats, wordt de zeventiende eeuwse machtsstrijd in het Rampjaar 1672 herdacht met muziek, kunst en theater.

In de middag organiseert de Waalse Kerk gratis doorlopende rondleiding en kan er worden genoten van een prachtig barok concert.

Rondleidingen Waalse Kerk | 14:00 – 17:00 uur

Concert The Royal Sound of 1672 | 15:00 uur

Welkom

OP HET NOORDEINDE

Onze parochie, die dateert uit 1591, is een Franstalige protestantse gemeente in het centrum van Den Haag. Het is een integraal onderdeel van de Protestantse Kerk van Nederland, de PKN

Het gebouw werd geopend in 1808 en is er dankzij zorgvuldige restauratie en zorgvuldig onderhoud in geslaagd om alle originele elementen te onderhouden en te behouden.

Sinds

1808
waalsekerknoordeinde
Waalse Kerk - interieur

In 1806 werd met financiële hulp van Lodewijk Napoleon het kerkgebouw aan het Noordeinde 25 worden gebouwd.

Meer over de geschiedenis

ONTDEK DE VEELZIJDIGHEID

De houten beklede banken die rond de originele preekstoel (17de eeuw) zijn geplaatst bieden plaats aan maximaal 180 personen.
Bekijk alle ruimtes

Vergaderen

De Kerkenraadskamer

Voor kleinschalige evenementen of vergaderingen kunt u terecht in onze kerkenraadskamer.
Meer info

FRANSTALIGE DIENST

Uniek in Den Haag

Franstalige vrienden, passerende bezoekers, onze spirituele en culturele ruimte, rijk aan zijn lange geschiedenis, staat broederlijk voor u open!

In lijn met de maatregelen die genomen zijn op 15 december door het Kabinet, is het tot 19 januari uitsluitend mogelijk om onze diensten online bij te wonen.

Diensttijden

Zondag: 10.30u – 11.30u

Bekijk online

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze kerk en evenementen