Skip links

Informatie over

De Diaconie van de Waalse Kerk in Den Haag

Sociaal, steun en hulp

Hulp in verschillende vormen aan parochianen in nood, rekening houdend met haar gedragscode, de haar ter beschikking staande middelen en het besluit van de Diaconale Raad.

DE DIACONIE

De samenstelling

De diaconie bestaat momenteel uit mevrouw Cornélie du Pui, voorzitter en deken van het Consistorie en mevrouw Yvonne Dirksen-Ngo Mbog, penningmeester.

WAT WIJ DOEN

Werking:

Het Consistorie maakt integraal deel uit van de parochie en heeft het recht om actief deel te nemen aan de besprekingen en beslissingen over het leven van de parochie:

Financiële ondersteuning, onafhankelijk van de parochie, van projecten van sociale of diaconale aard in de hele wereld.

Tussenkomst en deelname, samen met de kerk, aan bepaalde vaste of punctuele uitgaven en activiteiten binnen en buiten de parochie (jeugdbegeleiding, punctuele hulp bij rampen, steun aan jonge musici, enz,)

Hulp in verschillende vormen aan parochianen in nood, rekening houdend met haar gedragscode, de haar ter beschikking staande middelen en het besluit van de Diaconale Raad.

DONATIES

Financiële ondersteuning, onafhankelijk van de parochie.

In Nederland, Frankrijk of Afrika proberen wij te helpen via donaties.

Jaarlijkse donaties van de diaconie wereldwijd:

STICHTING S.S.S.F.

Werking:

Sociaal fonds voor materiële ondersteuning en/of begeleiding van mensen in Den Haag die door moeilijke omstandigheden in nood verkeren.

WENDE VROUWENOPVANG

Concerten, bijeenkomsten, huwelijken en meer.

Aan het einde van de gang, naast de kerkenraadkamer, tevens toegankelijk vanuit de hoofdkamer, bevindt zich een bijgebouw met een tafel, stoelen en ruimte om uw eigendommen tijdens uw evenement op te bergen. Aan de andere kant van de kerkenraadkamer is een keuken, groot genoeg voor een cateraar, en voorzien van magnetron en oven, een grote koelkast en kasten met serviesgoed. Er is ook een koffiezetapparaat van industriële grootte en een vaatwasser aanwezig.

STICHTING OXODUS

Werking:

zij ondersteunt en begeleidt gedetineerden aan het einde van hun straf en ex-gedetineerden bij hun reïntegratie in het beroepsleven.

LA FONDATION JOHN BOST

Stichtingen in Frankrijk

La Fondation John Bost: Protestantse privé-organisatie, in 1848 opgericht door de pastoor van de Hervormde Parochie van La Force, een plaats van leven en zorg voor gehandicapten en geesteszieken en voor bejaarden.

In missie tegen lepra over de hele wereld.

LA CAUSE

STICHTINGEN IN FRANKRIJK

Deze vereniging is lid van de Franse Protestantse Federatie, opgericht op 21 maart 1920 door een bijeenkomst van 200 protestanten rond dominee Freddy Durrleman en zijn vrouw. Aanvankelijk was de stichting gericht op blinden en slechtzienden, maar haar activiteiten hebben zich uitgebreid tot adoptie en sponsoring, het organiseren van bijeenkomsten en bruiloften, en het uitgeven van boeken en materiaal voor evangelisatie.

IN MADAGASCAR:

Beurzen voor enkele theologiestudenten van de faculteit Theologie en van de Evangelische Hogeschool van Ivato om hen aan te moedigen in hun toekomstige loopbaan in dienst van de gemeente van Christus en dus van de verkondiging van het Evangelie.

Protestants meisjestehuis in Antananarivo dat hen opleidt in ambachtelijke beroepen die hun financiële zelfstandigheid kunnen verzekeren (wij danken hen in het bijzonder voor de prachtige geborduurde tafelkleden die elke dag de tafel in het midden van de tempel bedekken en die gebruikt worden tijdens het Avondmaal).

IN KAMEROEN

Werking:

Hulp aan de belangrijkste E.P.C.-school in het dorp Song Jem zodat deze weer normaal kan functioneren nadat zij tijdens de periode van onrust en de ontheemding van de inwoners was gesloten.

Oproep voor donaties:

De Diaconie doet hier een beroep op uw kostbare giften die haar in staat zouden stellen, zoals u uit de hierboven beschreven activiteiten kunt zien, haar actieterrein uit te breiden.

Contact