Skip links

Bienvenue

Welkom in onze kerk

COVID-19

De kerkdiensten zijn iedere zondag bij te wonen in onze kerk. Om ieders veiligheid te kunnen garanderen, hebben wij enkele maatregelen getroffen.

Meer info
Tijd voor

RUST EN BEZINNING

Onze parochie is een plaats voor ontmoetingen en uitwisselingen tussen Franstalige protestanten uit verschillende landen met verschillende kerkelijke tradities.

De gemeenschap bestaat uit o.a. Nederlanders, Fransen, Franstalige Europeanen, Afrikanen en Amerikanen. Meerdere leden zijn altijd al inwoners van Den Haag geweest en anderen van ver zijn soms tijdelijke inwoners van de stad. 

Iedere zondag om 10.30 wordt hier een Franstalige dienst gehouden met na afloop ruimte en tijd voor een kop koffie en vers gebakken madeleines.

Franstalige vrienden, passerende bezoekers; onze spirituele en culturele ruimte staat voor u open.

Volg onze diensten iedere zondag online.

De 12 Franstalige gereformeerde kerken die nog steeds in Nederland bestaan, vinden hun oorsprong in de protestantse reformatie in de 16e eeuw.
Over de geschiedenis

Een woord van onze dominee

Chers frères et soeurs en Christ

Wat een genoegen u hier op onze kerksite te ontmoeten. Misschien kennen we elkaar, meer waarschijnlijk ben je op zoek naar informatie over deze Franstalige protestantse gemeenschap in Den Haag (Nederland) die je zou kunnen bezoeken tijdens een verblijf in deze stad waar veel Europese en internationale instellingen zijn gevestigd.

Naast de informatie die u op de site kunt verzamelen, kunt u ons bezoeken op ons adres Noordeinde 25 (vanaf 6 september zullen we onze gebruikelijke fysieke erediensten houden).

Excuseer mij dan voor mijn (lichte?) Typisch Hollandse accent zodat we elkaar kunnen ontmoeten en zodat u de sfeer kunt proeven die heerst in deze protestantse tempel met zijn Waalse en Hugenootse oorsprong….

Hartman uit

Diaconie

biedt hulp binnen en buiten de parochie

Als integraal onderdeel van de pastorie biedt de diaconie op diverse vlakken steun aan projecten over de hele wereld.

Meer informatie over onze huidige projecten volgt zo spoedig mogelijk.

HET ORGEL

Uniek en authentiek

Het orgel van de Waalse Kerk in Den Haag dateert uit 1885. Het is een link tussen oude kunst en nieuwe kunst en een sublieme creatie van de beroemde Franse orgelbouwer Aristide Cavailé-Coll, die ook de bouwer is van de beroemde Notre-Dame kathedraal in Parijs.

Meerdere keren per jaar worden er concerten georganiseerd door het concertcomité van de Waalse Kerk. Daarnaast neemt de kerk vanaf 2021 ook deel aan het samenwerkingsverband Haags Orgel Kontakt (HOK).

Donaties

Steun onze kerk en andere goede doelen

Onze kerk “draait” grotendeels op het enthousiasme en vrijwilligerswerk van haar leden, maar dit sluit niet uit dat er financiële middelen nodig zijn om goed te kunnen functioneren!

Toon uw steun door een overschrijving over te maken naar de rekening:
Waals Hervormde Gemeente van Den Haag
IBAN: NL79INGB0000116453

Of doneer rechtstreeks via Givt

Blijf op de hoogte

Ontvang periodiek onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.