British Music Festival Holland presents Delphine Trio

Het Delphine Trio en British Music Festival Holland presenteren met trots een programma met Britse muziek, geschreven tussen 1913 en 2023. Het concert op 16 juni 2024 omvat drie werken van zeer uiteenlopende aard: romantische, impressionistische muziek van John Ireland, de wereldpremière van een evocatief trio van de gevierde componist-violist Simon Rowland Jones, en het diep spirituele “Fantasy on an American Hymn Tune” van Kenneth Leighton, waarin verschillende hedendaagse stijlen zijn verwerkt, waaronder jazz. Dit laatste staat op het debuutalbum “Adrift” van het Trio, dat eerder in 2024 verscheen bij het label TRPTK.

Brits Muziek Festival Nederland

Voordat hij voor zijn studie naar Nederland verhuisde, had festivaldirecteur Harry Broom nooit echt waardering voor Britse klassieke muziek. Pas toen hij in het buitenland woonde, ontdekte hij de wonderen van de Britse muziek en hoe ongelooflijk die is. Met deze inspiratie kwam hij op het idee om iets te organiseren dat Britse muziek in de schijnwerpers zou zetten, en zo werd in 2022 het British Music Festival Holland geboren. De eerste editie is hopelijk een van de vele die jaarlijks zullen volgen. Het idee van het festival is om Britse klassieke muziek in zijn geheel te vieren. Het hoopt een breder publiek te bereiken en een aantal onbekende stukken te introduceren. Het zal een platform zijn waar uitgenodigde musici werken uitvoeren van Dowland tot Bridge tot Britten en verder tot vandaag. Het festival zal ook uitgebreide informatie over Britse muziek bevatten om het publiek een duidelijker beeld te geven. Met deze combinatie hoopt het festival verhelderend, informatief en gedenkwaardig te zijn.

Het Delphine Trio

brengt drie gepassioneerde jonge musici van over de hele wereld samen: De Australische klarinettiste Magdalenna Krstevska, de Nederlandse celliste Jobine Siekman en de uit Zuid-Afrika afkomstige pianist Roelof Temmingh. Het Delphine Trio werd in 2020 opgericht aan het Royal College of Music in Londen en laat een combinatie horen van individueel instrumentaal talent, intelligent en nieuwsgierig musiceren en een passie voor divers repertoire. Elk lid van Delphine Trio heeft een masteropleiding aan het RCM afgerond en heeft ook een RCM Junior Fellowship ontvangen – een zeldzame combinatie.

Het Delphine Trio was finalist in de 2022 Royal Overseas League Competition in Londen en heeft opnames gemaakt in de Abbey Rd Studios. Ze hebben opgetreden tijdens salonconcerten in heel Londen, in het Mosterdzaadje in Nederland en onlangs hebben ze een uitverkocht recital gegeven in de Elgar Room van de Royal Albert Hall. Eerder dit jaar kregen ze een beurs van het Mengelberg Fonds om deel te nemen aan masterclasses in het buitenland. Ze kregen coaching van gewaardeerde musici als Colin Lawson, Richard Lester en Timothy Lines.

Het Delphine Trio is een fervent voorstander van diversiteit in klassieke muziek en streeft ernaar dit te weerspiegelen in hun verkenning van repertoire en concertprogrammering. Door hun kennis van ondervertegenwoordigde werken en componisten uit te breiden, hebben ze deelgenomen aan diverse diversiteitsinitiatieven van het RCM, zoals FestivALL (het eerste diversiteitsfestival van het RCM) en het Woodwind Diversity Concert, met muziek van Louise Farrenc en Elisabeth Lutyens.

Datum

16 jun 2024

Tijd

15:00 - 16:15

Kosten

7,50 - 12,50

Meer Info

Bestel kaarten
Categorie
Bestel kaarten