Kamerkoor Ilmatar zingt ‘Cantate van vrede’

Hoop is dat ding met veren, dat neerstrijkt in de ziel. En ‘t wijsje zingt, zonder de woorden, en dat ons nooit – nog nooit – ontviel.

In Cantate van Vrede zingt Kamerkoor Ilmatar o.l.v. Imre Ploeg over het eeuwige licht dat door de barsten naar binnen schijnt. In een onzekere tijd van oorlogen en geweld is het manifesteren van hoop een gerichtheid van het hart en de geest. Hoop biedt ruimte voor het bouwen van nieuwe tempels. Ruimte ook voor verblijven in de geur van schapenstront en zomergras op een witte heide. Voor bescherming van een Heer – voor het zingen naar de zon van de dageraad. De nieuwe dag kan de dag van de vrede zijn!

Ilmatar verklankt hoop als wereldlijke en innerlijke kwaliteit, in verschillende metaforen, sferen, verhalen en klankwerelden. Op het programma staan werken uit diverse windstreken. Van het opbouwen van nieuw land door vluchtelingen in het werk van David Lang tot de metafoor van een vogel die in de stormwind het liefste klinkt – een tekst van Emily Dickinson. En van een Mexicaans gebed voor een nieuwe vrede tot een Zweeds feestlied waarin wordt bezongen dat over honderd jaar toch alles vergeten is, wat we hier ook mogen lijden. Koorleden dragen teksten voor en verstilde improvisaties worden afgewisseld met de hypnotiserende klank van de sjamaandrum en Bulgaarse en noordelijke volksmuziek.

Wees welkom bij een concert van hoop, licht en vrede, en de zang van vogels bij het krieken van de dag.

David Lang – Stateless
Hugi Gudmundsson – Hvild
Eriksson/Hermodsson – Sommardoft
Arvo Pärt – Magnificat
Vaclovas Augustinas – Tykus Tykus
Traditional Bulgarije – Izgrela Mi
Veljo Tormis – Varjele, Jumala, soasta
Manuel Machado – Dos Estrellas le siguen
Darius Milhaud – Cantate de la Paix
Bengt Ollén – I denna ljuva sommartid
José Elizondo – La Alborada de la Esperanza
Toivo Kuula – Auringon noustessa
Staffan Lindberg – Om ett hundrade år
Ingunn Ligaarden – Hope is the thing with feathers

Datum

23 jun 2024

Tijd

15:30 - 17:00

Kosten

13 - 25 euro

Meer Info

Bestel kaarten
Categorie
Bestel kaarten